Dino
Jaws

Webdesign, 2015

Beschrijving.

Voor project E was het Museon de opdrachtgever. De opdracht was om nieuwe en bestaande bezoekers van de tentoonstelling Dino Jaws te trekken en te behouden. Ik heb hiervoor voor de doelgroep kinderen gekozen.
Voor dit project kreeg ik tien weken de tijd.

Eindresultaat.

Ik wilde iets maken wat kinderen leuk vinden. Iets waarmee ze interactief bezig konden zijn, maar tegelijk ook meer over dinosaurussen konden leren. Ook wilde ik dat ouders er terecht konden om kaartjes te kopen voor de tentoonstelling.
Ik wist van mezelf dat ik een interactief spel niet kon programmeren, dus heb ik uiteindelijk voor een interactief boek gegaan. Om het leuk te maken heb ik er een kleine dino in geplaatst en hem Freek genoemd. Freek is de dino die met de kinderen door het boek loopt en ze onderweg dingen verteld. Freek kunnen de kinderen zelf besturen met de pijltjestoetsen.
In het boek zijn een aantal dinosaurussen te vinden waar kort wat leuke weetjes over te vinden zijn. Achterin het boek staan de contactgegevens en het bestelformulier. Mijn doel van het boek was om kinderen enthousiast te krijgen en ze zover te krijgen dat ze de dinosaurussen in het echt wilden zien. Als kinderen enthousiast zijn, worden de ouders dat vanzelf ook.